Fragment

Hoe ex-politiek gevange Osman Kazazi opticien Paul Luyf inspireerde en "adopteerde"

  1. Fragmentenchevron right
  2. Hoe ex-politiek gevange Osman Kazazi opticien Paul Luyf inspireerde en "adopteerde"

Paul Luyf, een doodgewone opticien uit Bussum, maakte in 1993 een reis die zijn leven zou veranderen. Hij las een artikel in Het Parool dat de erbarmelijke omstandigheden in het onbekende Albanië beschreef. Albanië had in de jaren 90 namelijk een stalinistisch regime en de onschuldige bewoners werden onderdrukt en in cellen gestopt. Deze gevangenen zouden volgens het artikel ‘vergeten worden’ en er zou niets meer van ze over blijven. Deze gevangenen hadden door de onmenselijke omstandigheden ook geen goed zicht meer. Paul Luyf werd door dit verhaal geraakt en vond dat hij iets moest ondernemen. Hij reisde toen af naar de Balkan.

Paul: “Vlucht niet in goedkope luxe” 

In deze uitzending vertelt Paul over zijn reizen. Hij hielp in Albanië veel slechtziende mensen en richtte uiteindelijk zijn eigen stichting op; Stichting Oogproject. Hierdoor ging er voor vele Albanezen een wereld voor ze open.

Naast vele minderbedeelden te helpen, heeft hij bijzondere ervaringen opgedaan en inspirerende mensen ontmoet. Mensen zoals zanger Stef Bos, die met Paul meeging op reis. Maar ex-gevangene Osman Kazazi heeft voor altijd een plek in Paul’s hart ingenomen.  Omdat hij een hechte band opbouwt met Paul Luyf en hem als zijn zoon ziet. 

Paul:“Pak gewoon de mensen bij de hand en deel jouw geluk”

Deze mannen hebben de reis van Paul gemaakt tot wat het was. Osman Kazazi leerde Paul om onvoorwaardelijke liefde te schenken. Stef Bos zette alles mooi in perspectief met zijn muziek. Hiermee bereikte ze de Albanese bevolking op veel verschillende lagen.

Luister deze inspirerende uitzending om het sterke verhaal van Paul Luyf te beleven.

Paul: “Pak gewoon de mensen bij de hand en deel jouw geluk”