Achtergrond
HUMAN

Wat blijft na de dood van Piet Paulusma?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat blijft na de dood van Piet Paulusma?

Weerman Piet Paulusma was een autodidact met een grenzeloze werklust. In Wat Blijft volgt Botte Jellema zijn spoor terug en praat met zijn tweelingbroer Lume, zijn dochter Martsje, zijn oude collega Sybren Terpstra van Omrop Fryslân en Jan Slagter van Omroep Max.

#16 - Weerman Piet Paulusma (15 december 1956-20 maart 2022) (S03) - Wat blijft

'Oant moarn!' is de bekende kreet van Piet Paulusma. Op 16 maart 2022 klonken deze woorden voor de laatste keer op televisie.

Hij overleed het weekend hierna aan de gevolgen van darmkanker. Toen de diagnose gesteld werd, besloot hij het alleen aan vrienden en familie te vertellen. "Niemand mocht het verder weten. Hij wou, moest en zou op televisie blijven. Dat was zijn alles", vertelt oud-collega Sybren Terpstra.

In 1996 brak hij landelijk door als weerman op SBS6. Hij stond bekend om zijn authentieke manier van het presenteren van het weer. Hij nam zijn weerberichten namelijk altijd op locatie op. Zo vertelt zijn dochter: "Wij hebben daardoor heel veel bijzondere dingen meegemaakt. Bijvoorbeeld op de boot mee naar Ameland of het uitreiken van de TMF-award."

Piet noemde zichzelf ook wel een bbn'er, een benaderbare bekende Nederlander. "Hij had altijd voor iedereen tijd en begaf zichzelf", vindt zijn tweelingbroer Lume.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie